Afbeelding

Veeneikbrug wordt afgesloten in verband met groot onderhoud

Algemeen

DIEMEN - De Veeneikbrug is een fiets- en wandelbrug en verbindt de Bijlmerweide met het Diemerbos. De brug is toe aan groot onderhoud.  De brug wordt van 10 juni tot en met 21 juni 2019 afgesloten.

De planning van de werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij veel regenval zullen de werkzaamheden worden uitgesteld. Het verzoek aan fietsers en wandelaars is rekening te houden met een uitloopperiode tot 28 juni en van 1 juli tot en met 5 juli. Op borden zal er een omleidingsroute worden aangegeven via Diemen.

De naam van de brug verwijst naar een eikenbos dat er 3000 jaar geleden stond. De eiken die hier ooit stonden hebben het niet overleefd door het veengrond en stijgende water. Deze fossiele eiken zijn nog altijd in de bodem te vinden.

Groengebied Amstelland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen en de provincie Noord-Holland. Samen zorgen zij voor beheer en ontwikkeling van de recreatiegebieden tussen Amsterdam en het Amsterdams-Rijnkanaal.

Meer informatie over de activiteiten in de gebieden zijn te vinden op www.groengebied-amstelland.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief