Advertentie

Strategisch advies voor uw HR-ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen bepalen uw agenda voor dit jaar? Personeelstekorten, duurzame inzetbaarheid, het werkgplezier en strategische personeelsplanningen zijn veel besproken trends. Uw specifieke HR-prioriteiten en budget blijven natuurlijk afhankelijk van uw organisatie en branche. Wilt u hierin de laatste ontwikkelingen bijhouden, de nieuwste regels kennen én uw kansen zien, dan kunt u specialistische HR-ondersteuning goed gebruiken.

Gespecialiseerde ondersteuning bij ondercapaciteit
Door de stijgende vraag naar arbeid vinden steeds meer mensen werk. Het aantal openstaande vacatures is in de afgelopen tijd zelfs tot recordhoogte gestegen. Hierdoor is er krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. Deze krapte is  niet gelijkmatig in alle sectoren en regio's. Veel werkgevers moeten daarom speciale moeite moeten doen om gespecialiseerd personeel te werven. Bij ondercapaciteit maakt gespecialiseerde ondersteuning het verschil. Dit kan door bijvoorbeeld ervaren HR-experts in te zetten die een HR-afdeling kunnen vervangen of aanvullen met de noodzakelijke kennis.

Meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid
Niet iedereen is in staat direct een baan te vinden. Vijftigplussers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen veel moeilijker aan de gang. Vandaar de grotere aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Krijgt deze groep meer kansen, dan wordt minder talent onbenut gelaten en ontstaat een inclusievere arbeidsmarkt. Het laten aansluiten van de verwachtingen en resultaten op de persoonlijke competenties van personeelsleden en het werkgeluk, vormt een uitdagende HR-case.

Medewerkerstevredenheid
Bij HR-beleid hoort medewerkerstevredenheid. Om aantrekkelijk te blijven voor personeel is werkplezier en aandacht voor opleiding en ontwikkeling belangrijk in organisaties. Daarnaast zijn goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden relevant om aan te bieden. Zelfs de medewerkers die ergens anders gaan werken, zijn dan positief en fungeren hierdoor als 'ambassadeur' van de organisatie. Dit heeft merkbare effecten op de wervingsinspanningen en de bijbehorende successen en kosten.

Passend personeelsadvies
Goed georganiseerde bedrijven anticiperen op ontwikkelingen in de branche. Dit zorgt voor de juiste veranderingen in de gewenste kwantiteit en kwaliteit van medewerkers, teams en management. Hiervoor is een strategische personeelsplanning met personeelsadvies onontbeerlijk. En dat vereist een correcte analyse met een strategische visie op personele samenstellingen. De HR-scan van Werkxe geeft snel een helder beeld van de krachten en aandachtspunten binnen de organisatie.

HR-advies in de buurt
Bent u op zoek naar antwoorden op uw personele vraagstukken? Dan kunnen de HR-experts van Werkxe u helpen. Onze vestigingen zijn verspreid over 17 plekken in het land. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere personeelsadvies, verzuimbegeleiding en vitaliteit en onderscheiden ons hierin met creatieve out-of-the-box-oplossingen. Ook kunnen wij uw personeelsadministratie op orde brengen met specifiek software. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 088-700 7730.

Meer berichten