Afbeelding
Foto: 2018 Trudy Kroese

Programma herdenkingsbijeenkomst 4 mei

Algemeen

DIEMEN - In het gemeentehuis vindt vanavond de herdenkingsbijeenkomst plaats. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Comité Diemen 1940-1945.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de raadszaal met een welkomstwoord door Josje Kronenberg-Heijne van Comité Diemen 1940-1945.

Gedichten

Tijdens de bijeenkomst zullen leerlingen van basisscholen in Diemen gedichten voorlezen, die zij zelf geschreven hebben. De gedichten hangen ook in de bibliotheek en zijn daar nog tot half mei te lezen.

Het Allegriakoor treedt op. Nel Damman is dirigent, Hans van der Meer speelt piano. Burgemeester Erik Boog houdt een toespraak. De bijeenkomst in de raadszaal wordt afgesloten met het zingen van het volkslied.

Kranslegging

Vervolgens gaan de aanwezigen naar het plein achter het gemeentehuis. Daar speelt de Diemer Harmonie tot 20.00 uur. Vanaf dat moment wordt er twee minuten stilte in acht genomen. Daarna worden er bij het monument kransen gelegd door het gemeentebestuur van Diemen, Comité Diemen 1940-1945, Veteranen Diemen, de kinderraad, de jongerenraad, Historische Kring Diemen, politieke partijen, Scouting Diemen en overige belangstellenden.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief