Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Ouderenpartij Diemen: driekwart van bezoekers inloopavond tegen openstelling busbaan

Algemeen

DIEMEN - Tijdens de inloopavond over de openstelling van de busbaan in Diemen-Zuid op woensdagavond 17 april heeft de Ouderenpartij Diemen een peiling onder de aanwezigen gehouden. 86 personen spraken zich uit tegen het openstellen van de busbaan voor auto's, 27 mensen maakten duidelijk voor openstelling te zijn.

De Ouderenpartij Diemen is tegenstander van openstelling van de busbaan. In het verleden is openstelling niet doorgegaan, omdat verwacht werd dat dit veel sluipverkeer vanuit Amsterdam Zuidoost en Duivendrecht door Diemen-Zuid zou opleveren.

"De busbaan in Diemen-Zuid is in de jaren 80 van de vorig eeuw afgesloten voor auto's om het openbaar vervoer (de bussen van het GVB) een vrije en onbelemmerde doorgang te verlenen. Nu verzet het GVB zich tegen openstelling omdat de busverbinding vertraging gaat ondervinden door de verkeersdrempels in het tracé en de tegenliggers. De bussen gaan nóg langzamer rijden", aldus de Ouderenpartij Diemen. 

De Ouderenpartij Diemen vindt dat de discussie over de busbaan te veel gaat over de doorstroming van auto's en het openbaar vervoer, en te weinig over het verkeer van fietsers en voetgangers tussen Diemen-Zuid en Diemen-Centrum. "In het verkeersonderzoek zijn alleen tellingen meegenomen die betrekking hebben op het autoverkeer. De veel te smalle Diemerbrug is buiten beschouwing gelaten. De vele fietsers en voetgangers die moeten wachten voor de brug als er schepen passeren, zijn niet meegeteld", aldus Peter Prins, fractievoorzitter van Ouderenpartij Diemen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief