Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Glasvezel in alle wijken van Diemen

DIEMEN - De gemeente Diemen en KPN Netwerk NL hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Diemen. Vanaf 6 mei starten de werkzaamheden in Diemen-Noord. 

Wethouder Jorrit Nuijens: "Ik ben blij dat we met de komst van het glasvezelnetwerk tegemoet kunnen komen aan een behoefte van onze inwoners. Vooral in Diemen Centrum en Diemen-Zuid, waar op sommige plekken de internetsnelheid erg traag is, kunnen bewoners gaan profiteren van het nieuwe, snelle en betrouwbare netwerk. Met dit nieuwe netwerk zijn we tevens voorbereid op de uitrol van 5G in de toekomst."

KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan in Diemen-Noord, Buitenlust en de Harmonielaan en sluit de woningen kosteloos aan. Na Diemen-Noord volgen Diemen-Centrum en Diemen-Zuid. Inwoners van deze wijken worden door KPN NetwerkNL geïnformeerd. Het netwerk wordt aangelegd tot in de woning, waarna bewoners vrij zijn om wel of geen abonnement te nemen bij een provider van hun eigen keuze. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met januari 2020.

Meer informatie

Inwoners van Diemen kunnen met alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht in het glasvezelinformatiepunt van KPN NetwerkNL in winkelcentrum Gruttoplein. Dit kan vanaf vrijdag 10 mei iedere vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur. Inwoners van Diemen kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Meer berichten