Afbeelding

Heren 1 TIW-Survivors wint eerste thuisduel

Sport

DIEMEN - Het eerste honkbalteam van de heren van TIW-Survivors speelde zondag de eerste thuiswedstrijd. De ploeg uit Diemen won afgetekend van Onze Gezellen 2: 9-4. Een week eerder verloor het team de competitie-ouverture in Heemstede tegen RCH-Pinguins 2 met 11-10.

Het team van TIW-Survivors is dit jaar versterkt met een aantal jongens die weer zijn teruggekomen naar de club na jaren elders te hebben gespeeld. Het betreft Nick Hey, Jasper Blok, Sebastiaan de Ruiter, Yoeri de Jong en Staffan van der Veen. Mitchell den Ouden is de enige onbekende nieuweling bij de club. Hij is sinds enige tijd inwoner van Diemen.

TIW-Survivors had de laatste jaren steeds van Onze Gezellen 2 gewonnen. Zondag was dit niet anders.

TIW-Survivors kwam in de 3e inning op 1-0 door Staffan van der Veen. In de 4e inning werd de voorsprong met één punt uitgebouwd door een honkslag van Allynson Hodge en een fout in het veld. In de 5e, 6e en 7e slagbeurt deed Onze Gezellen iets terug door in totaal vier punten te scoren. Zelf pakte TIW-Survivors in de 6e slagbeurt één punt na een fout in het veld bij Onze Gezellen en een 2-honkslag van Leon Heystee, waardoor Yoeri de Jong vanaf het eerste honk kon scoren.

In de gelijkmakende 7e inning scoorde TIW-Survivors er op los. Met honkslagen van Sebastiaan Franke, Nick Hey, Allynson Hodge, Leon Heystee en een 2-honkslag van Jeffrey de Jong werden in totaal vier punten gescoord. In de 8e slagbeurt kwamen er nog twee punten bij, waarna de startende werper Jeffrey de Jong aan de kant van TIW-Survivors de wedstrijd uitgooide en de eindstand op 9-4 bepaalde.

Uit de krant