Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Diemen doet mee aan regionaal woononderzoek

Algemeen

DIEMEN - Ruim 4.000 willekeurig gekozen huishoudens in Diemen ontvangen vanaf maandag 15 april per post een vragenlijst over wonen. De vragenlijst wordt afgenomen voor het regionaal onderzoek 'Wonen in de Metropoolregio Amsterdam'. Het onderzoek richt zich op de woonsituatie, woonlasten en woonwensen van inwoners.

De gemeente Diemen werkt hard aan het bouwen van nieuwe woningen. Die woningen zijn hard nodig om het grote tekort aan woonruimte in Diemen en de regio tegen te gaan. Zo zet het huidige college van B en W de komende jaren sterk in op sociale huurwoningen, om bijvoorbeeld jongeren of mensen met een kleine portemonnee aan een betaalbare woning te helpen. Voor de plannen van de gemeente is het belangrijk om regelmatig te kijken hoe inwoners hun woonsituatie beoordelen en welke wensen zij hebben.

Vierde keer

De gemeente Diemen doet voor de vierde keer mee aan dit onderzoek. In totaal doen 32 gemeenten mee aan het onderzoek, dat elke twee jaar wordt gehouden. Voor het onderzoek wordt een vragenlijst onder een willekeurig gekozen deel van de huishoudens in Diemen verspreid. Mensen die de vragenlijst ontvangen, hebben overigens ook de mogelijkheid de vragenlijst online in te vullen. Naast de ruim 4.000 huishoudens in Diemen, worden in totaal meer dan 250.000 huishoudens in de regio worden gevraagd om aan het onderzoek mee te doen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief