Afbeelding
Foto: Ingrid van Vlijmen

De Meeuwen: 'Brug tot Brugzwemmen' voor KiKa

Sport

DIEMEN - Zwemvereniging De Meeuwen zet zich in voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). De vereniging organiseert tijdens de eerste avond van het Loswalfestival op vrijdag 17 mei een zwemevenement tussen de Diemerbrug en de Venserbrug. De opbrengst gaat naar KiKa.

Henk Kraan, bestuurslid van De Meeuwen: "De Meeuwen heeft in het verleden vaker activiteiten georganiseerd tijdens het Loswalfestival. Dit jaar organiseren wij een nieuw evenement: 'Brug tot Brugzwemmen'. Deelnemers kunnen 250 meter, 500 meter of één kilometer zwemmen. De afstand tussen de twee bruggen is ongeveer een kilometer."

"Deelnemers dienen minimaal tien jaar te zijn en in het bezit te zijn van een A- en B-diploma. De reddingsbrigade zal voor de veiligheid van de zwemmers zorgen. De temperatuur van het water van de Weespertrekvaart moet die avond minimaal 16 graden zijn. Maar als blijkt dat het water te koud is gaat het evenement toch door. Er wordt dan in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran gezwommen."

Deelnemers tot 18 jaar betalen 5 euro inschrijfgeld. Volwassenen betalen 10 euro. De opbrengst gaat naar KiKa. De Meeuwen hoopt via andere wegen, bijvoorbeeld door bijdragen van sponsors, voor nog meer inkomsten voor KiKa te zorgen.

De Meeuwen organiseert van 15 tot en met 18 april de zwemvierdaagse. Ook de opbrengst van dit evenement gaat naar KiKa.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.demeeuwen.nl.

 

 

 

Uit de krant