Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Inloopavond over openstelling van busbaan in Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen organiseert op woensdagavond 17 april een inloopavond over het aanpassen van de verkeersstructuur in Diemen-Zuid.

De bijeenkomst vindt plaats in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid en duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Het aanpassen van de verkeersstructuur in Diemen-Zuid kan tot gevolg hebben dat de busbaan wordt opengesteld voor al het verkeer en dat er in heel Diemen-Zuid een 30-kilometerzone wordt ingevoerd.

Het college van B en W heeft onlangs besloten een bestemmingsplanprocedure te starten voor de wijziging van de busbaan in Diemen-Zuid. Deze procedure maakt het juridisch mogelijk de busbaan deels te verleggen, anders in te richten en open te stellen voor al het verkeer.

Aanleiding voor het wijzigen van het bestemmingsplan is de ontwikkeling van de woonwijk Holland Park en de wens dit nieuwe woongebied goed aan te sluiten op de rest van Diemen.

Doel van de inloopavond is omwonenden en andere belangstellenden te informeren over de uitkomsten van de onderzoeken naar de gewenste verkeersstructuur.

Lex Scholten, wethouder van Verkeer, andere vertegenwoordigers van de gemeente en vertegenwoordigers van andere instanties zullen tijdens de inloopavond aanwezig zijn om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

Uit de krant