Afbeelding

Gemeenteraad: Blauwe zone in heel Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad heeft donderdag besloten om de blauwe zone in heel Diemen-Zuid in te voeren. De fracties van D66 en Ons Diemen stemden tegen het voorstel.

Het college van B en W had eerder al besloten om de blauwe zone met ingang van 1 april uit te breiden met parkeerterrein Havikskruid, Anne Frankstraat, Prins Hendrikkade, Kerwin Lucasstraat, Hector Petersenstraat, Groote Peel, Gersthove, Haverstede, Schelpenhoek en delen van Boschplaat, Griend, Boven Rijkersloot en Tapijtschelp.

Het gevolg van het besluit van de gemeenteraad is dat de blauwe zone nog voor de zomer wordt uitgebreid met het resterende deel van Polderland, Schelpenhoek, Biesbosch en de wijk Akkerland. Dus de straten Boschplaat, Griend, Slijkschelp, Venusschelp, Hartschelp, resterend deel van Boven Rijkersloot, Tapijtschelp, Ringkade, Gemaal, Binnenpolder, Dijkhuizen, Boekweitdonk, Maïsoord, Koolzaaderf, Karwijzaaderf, Maanzaaderf, Vlasdonk, Roggekamp, resterend deel van Akkerland en het resterend deel van Polderland. Dit vanwege het te verwachten 'uitwijkgedrag' van automobilisten van buiten Diemen die hun auto in de wijk willen parkeren.

Amendement

D66 diende donderdag een amendement in om eerst een peiling te houden onder de inwoners van enkele wijken in Diemen-Zuid, waar nu buiten de normale procedure om een blauwe zone wordt ingevoerd. D66 wilde op basis van de uitslag van die peiling een besluit nemen om de blauwe zone al dan niet in te voeren in die wijken.

Het amendement van D66 werd mede ondertekend door Ouderenpartij Diemen en Ons Diemen. Rick Poelwijk (D66) is teleurgesteld dat het amendement niet is aangenomen: "Partijen roepen regelmatig dat zij bewoners willen betrekken bij veranderingen in hun omgeving. Wij vinden het jammer dat ze bij deze concrete mogelijkheid niet de daad bij het woord voegen."

Nadat het amendement was verworpen stemde Ouderenpartij Diemen wel voor het raadsvoorstel.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief