Afbeelding
Advertentie

Genieten van een Scandinavische houtkachel

Algemeen

Hoe schitterend een knisperend vuurtje ook is, mooier dan een Scandinavische kachel wordt het niet. Deze houtkachels zijn niet voor niets populair. Scandinavisch design kenmerkt zich van oudsher door minimalistische en functionele producten met de beste kwaliteit. Scandinavische kachels zijn hierin geen uitzondering: sterk, efficiënt en duurzaam. Het design is hierdoor strak, hoewel de hoeken een lichte ronding hebben. Daarom hebben deze kachels toch veel decoratieve waarde. De subtiele hint van elegantie is gemaakt voor alle moderne interieurs.

Welke Scandinavische houtkachels zijn het best?
Enkele merken voor Scandinavische houtkachels zijn uiterst populair, met goede reden. Dit zijn Conture uit Zweden, Varde uit Denemarken en Jøtul uit Noorwegen. Uiteraard is het geen wonder dat juist deze landen nog altijd de meest duurzame houtkachels voortbrengen, met de effectiefste verbranding die aan de hoogste milieunormen voldoet. Het is een genot dit in actie te mogen aanschouwen. Hiervoor bestaat een speciale showroom. In de showroom in Benningbroek vergelijkt u ruim 1000 verschillende houtkachels en krijgt u advies van de specialisten.

Jøtul: uw Scandinavische houtkachel?
Als een van de oudste kachelfabrikanten biedt Jøtul het beste van het beste. Anders dan vluchtige trends zijn deze ontwerpen volledig gericht op kwaliteit. Meer dan 160 jaar aan onderzoek, ontwikkeling en traditie komen samen in alle modellen. De no-nonsense uitstraling heeft hierdoor toch enige sierlijkheid en doet soms denken aan oudere houtkachels. Zo slaat Jøtul een brug tussen heden en verleden. Deze Scandinavische houtkachels worden nog altijd van de beste materialen en met de hand gemaakt, in Noorwegen. Hierdoor is de bouwkwaliteit ongeëvenaard en zo ook de garantie. Een bestseller is de F602 CB, een klassiek model dat overal ter wereld gebruikt wordt, niet zelden al sinds de jaren 30.

Welke voordelen hebben Jøtul houtkachels?
Jotul kachels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er zijn speksteenkachels, vrijstaande houtkachels, inbouwhaarden en inzethaarden van Jotul. Daarnaast biedt het merk ook nog houtgestookte buitenhaarden. De speksteenkachels houden als geen ander warmte vast, waardoor u het maximale haalt uit uw brandhout. Het voordeel van een vrijstaande Jøtul kachel is dat deze overal te plaatsen zijn waar een rookkanaal mogelijk is. Inbouwhaarden van Jøtul zijn vooral populair voor nieuwe huizen. Hiermee geniet u veilig van een modern en strak haardvuur dat één is met uw interieur. En inzethaarden van Jøtul zijn gebruiksvriendelijk en duurzaam gemaakt voor bestaande en nieuwe nissen.

Uit de krant