Advertentie

Voorjaarseditie Festival Zoet op Stadslandgoed de Kemphaan

ALMERE - Er komt een voorjaarseditie van het Festival der Zoete Verleidingen op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 april is het drie dagen genieten voor taartenbakkers en zoetekauwen. Er is veel variatie, van huisgebakken taartjes tot bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, ingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams. 

Naast specifiek zoete stands zijn er volop deelnemers met pure, ambachtelijke en originele producten. Het is niet alles zoet wat de klok slaat, als het maar bij de sfeer past, is het motto van de organisatie. Vrolijk gekleurde jurkjes, rieten boodschappenmanden, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires. 

Er is ook een uitgebreid activiteitenprogramma. Workshops zoals koken met karamel, handletteren op gebaksbordjes, bakken met thee, een paastaart maken, een dikke dames schilderij maken en etagères maken van oude serviezen. Ook voor kinderen zijn er bak- en knutselworkshops. 

Baktheater
In het baktheater kunnen echte taartenbakfanaten inspiratie opdoen bij de bakdemonstraties door bekende patissiers zoals Rutger van den Broek, Kees Raat (auteur van de Chocoladebijbel en onlangs een prijs gewonnen met de lekkerste chocolademelk), Hidde de Brabander (in 2018 uitgeroepen tot Meester Patissier), Maurits van der Vooren (geeft patisserielessen in binnen- en buitenland en kookt regelmatig voor het Koninklijk Huis). 

Maroeska Metz, de meest spraakmakende deelnemer en finalist van 'Heel Holland Bakt' en auteur van het fraaie kookboek 'Hoe Dan?!' komt naar Almere. Maroeska is in het dagelijks leven een internationaal bekend ontwerper van meubels, lampen en juwelen. Zij is aanwezig met een stand, maar geeft op vrijdag ook een bakdemonstratie in het baktheater. Ze deelt haar keukengeheimen, laat zien hoe je zelf de heerlijkste taarten bakt en signeert na afloop van haar bakdemonstratie haar kookboek 'Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz'. 

Ook voor mensen met een glutenallergie en veganisten is er genoeg te leren en te genieten. Dosia Brewer schrijft al jaren recepten voor bladen als delicious., Seasons en Margriet. Dosia Bakt Vegan is haar eerste kookboek. Daaruit demonstreert zij op het festival onder andere een chocolade-gembertaart gevuld met luchtige chocolademousse met het nieuwe steringrediënt in vegan bakken: aquafaba – het kookwater van kikkererwten.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker. De taartenbakwedstrijd wordt gejureerd door de Rutger van den Broek en de bekende Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp. 

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in Drenthe. De vele fans riepen al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief. 

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 12 t/m zondag 14 april, alle dagen van 10-17 uur. Het adres is Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanpad in Almere. De entree voor volwassenen is € 10,- (online via site € 8,50). Kinderen t/m 12 jaar gratis. www.festivalzoet.nl

Meer berichten