Afbeelding
Foto: Ingrid van Vlijmen

Bruggen worden afgesloten in verband met werkzaamheden

Buurt / wijk

DIEMEN - De Venserbrug en de Diemerbrug worden binnenkort tijdelijk afgesloten voor het verkeer en de scheepvaart. Dit is nodig omdat de elektrische installaties van de bruggen worden vervangen.

De Venserbrug wordt van maandag 1 april tot en met zondag 21 april afgesloten voor de scheepvaart en van maandag 8 april tot en met zondag 21 april voor auto's. Voetgangers en fietsers kunnen van 8 april tot 15 april nog gebruikmaken van de Venserbrug, maar vanaf maandag 15 april tot en met zondag 21 april is de brug volledig afgesloten. Er kan dan wel gebruik worden gemaakt van de Diemerbrug.

De Diemerbrug wordt van maandag 22 april tot en met zondag 12 mei afgesloten voor de scheepvaart en van maandag 29 april tot en met zondag 12 mei voor al het verkeer. De Venserbrug is dan weer in gebruik.

Bus 44 rijdt van 29 april tot en met 12 mei een aangepaste route. De bus rijdt dan via de Venserbrug. De halte bij Beukenhorst vervalt in die periode. Er komt een tijdelijke halte op de Bovenrijkersloot nabij de Venserkade.

Uit de krant