Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Dubbelconcert Diemer Harmonie en Crescendo Sassenheim

Cultureel

DIEMEN - Op zaterdag 23 maart vindt een uniek samenwerkingsconcert plaats in Theater De Omval in Diemen.

Het Groot Harmonieorkest van Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim onder leiding van Dirk van der Niet en de Diemer Harmonie onder leiding van Vincent van den Bijlaard presenteren deze avond een gevarieerd programma.

Het Groot Harmonieorkest van Crescendo neemt bezoekers met Street Tango mee naar het Argentinië van Astor Piazzolla, laat het publiek genieten van twee prachtige ouvertures, brengt hartverscheurende blues ten gehore en laat oude tijden herleven met Queens Greatest Hits.

De Diemer Harmonie presenteert een voorproefje van haar najaarsconcert waar het thema 'dieren' is. Dit levert werken op met titels als Blackbird, Waltzing cat, Chicken run en Pink Panther. Daarnaast staan Spanish dance van Enrique Granados en de West Side Story van Leonard Bernstein op het programma. Het mythologisch verhaal van Daedalus, de vader van Icarus (de jongen die met zijn vleugels van veren en was te dicht bij de zon kwam en neerstortte), wordt verteld in Daedalus Labyrinth van Sean O' Loughlin.

Het dubbelconcert begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten€ 10,- voor volwassenen, € 8,- voor 65+, en kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar via penningmeester@diemerharmonie.nl.

Uit de krant