Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

VVD wil onderzoek naar verkeerssituatie in Diemen-Zuid

Buurt / wijk

DIEMEN - De VVD wil dat het college van B en W onderzoek gaat verrichten naar de verkeerssituatie in Diemen-Zuid. De liberalen hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De liberalen wijzen er op dat er steeds meer verkeer door Diemen-Zuid rijdt. Het gaat in veel gevallen om bestemmingsverkeer. "Beschouwen wij bewoners van Holland Park die met de auto naar het centrum van Diemen rijden als bestemmingsverkeer? Op deze vraag zullen we een antwoord moeten vinden", aldus de VVD.

De VVD is er voorstander van om bestemmingsverkeer om Diemen-Zuid heen te leiden. De partij ziet ook andere oplossingen. "Zo kan ook gedacht worden aan het sluiten van de doorgaande wegen in de woonwijken van Diemen-Zuid voor zwaar vrachtverkeer, het aanbrengen van snelheidsbeperkende maatregelen in de vorm van bochten en hoge drempels en een strenge handhaving op maximum snelheden. Het uitwerken van verschillende scenario's, met benchmark van andere steden, moet in de komende maanden gebeuren. Het gaat er om samen een oplossing te vinden", aldus de VVD.

De VVD roept het college van B en W op om de komende tijd samen met alle betrokkenen oplossingen te inventariseren en daarna in samenspraak tot een keuze te komen.

Uit de krant