Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Vanaf 29 april tot en met 16 mei rijdt tram niet in Diemen

Buurt / wijk

DIEMEN - Er wordt van begin april tot aan het einde van dit jaar gewerkt aan de Oost-West As tussen de rotonde op de hoek van de Prins Bernhardlaan/Muiderstraatweg en de Diemerbrug. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het openbaar vervoer in Diemen.

Bus 44

Buslijn 44 blijft voorlopig de eerder ingestelde omleidingsroute volgen: na de Diemerbrug slaat de bus linksaf de Hartveldseweg op. Vervolgens rijdt de bus via de Arent Krijtsstraat en het Wilhelminaplantsoen naar de Ouddiemerlaan. Vanaf de halte voor het gemeentehuis rijdt de bus weer de gewone route. De haltes op de Muiderstraatweg, Prins Bernhardlaan en Prinses Beatrixlaan komen te vervallen. De gemeente verwacht dat de bus halverwege juli weer de gebruikelijke route kan gaan rijden.

Geen tram

Vanaf maandag 29 april tot en met donderdag 16 mei rijden er geen trams in Diemen. Vanaf de halte op de Middenweg ter hoogte Brinkstraat rijdt dan een speciale bus naar Diemen. In deze periode wordt er door GVB volop gewerkt aan de rails en de bovenleiding en door de aannemer van de gemeente aan de rijbaan. In deze periode zal er ook 's nachts gewerkt worden.

De gemeente houdt op woensdag 6 maart een informatie-avond over de werkzaamheden. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 18.00 tot 19.30 uur.

Uit de krant