Afbeelding

SV Zeeburg wint uitduel

Sport

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW met 20-27 gewonnen. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 8-12.

SV Zeeburg begon overtuigend aan de wedstrijd en speelde volwassen handbal. Keuzes werden niet overhaast gemaakt en de dames uit Diemen lieten mooi samenspel zien. SV Zeeburg kwam al snel op een 0-6 voorsprong.

Door fouten in de dekking van de verdediging van SV Zeeburg kon de thuisclub terugkomen. Bij rust was de stand 8-12.

Orde op zaken

Na de hervatting speelde SV Zeeburg aanvankelijk een stuk minder goed en Westfrieland/SEW wist langszij te komen: 14-14. Na een aantal wissels stelde SV Zeeburg orde op zaken en won de wedstrijd met 20-27.

SV Zeeburg staat met 16 punten uit 11 duels op de derde plaats van de ranglijst van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De achterstand op VZV en US bedraagt vier punten. VZV is lijstaanvoerder omdat die ploeg een beter doelsaldo heeft dan US.

Winterstop

De speelsters van SV Zeeburg genieten nu van een korte winterstop. De competitiewedstrijd is op zaterdag 5 januari. SV Zeeburg gaat dan op bezoek bij KSV. De wedstrijd in Heerhugowaard begint om 20.00 uur.