Afbeelding

Meisjes B1 van Smashing '72 pakken titel

Sport

DIEMEN - Het team van de B1 van de meisjes van Smashing '72 is zaterdag kampioen geworden in de Hoofdklasse voor speelsters jonger dan 16 jaar.

Het team van trainer/coach Sieds van der Schaaf is naar de Topklasse van dezelfde leeftijdscategorie gepromoveerd. Vanaf januari strijdt Smashing '72 in een poule met de zes beste teams van Regio West om afvaardiging naar de 'Final Four', waarbij de nummers 1 van de Topklassen van vier Regio's spelen om het landskampioenschap.

In de uitwedstrijd tegen Switch uit Hooglanderveen was één set winnen voldoende voor het kampioenschap. Smashing ' 72 startte in de eerste set met Elisa Steen als spelverdeelster en Juli Christoffels als diagonaal. De tegenstander zette veel druk met de service waardoor middenaanvalsters Yara Kluiters en Femke Findhammer moeilijk aanspeelbaar waren. Buitenaanvalsters Luna Beyene en Esther van Houten konden het de verdediging van Switch niet moeilijk maken. Smashing '72 keek tegen een achterstand aan die niet meer in te halen was en verloor nipt met 25-23.

In de tweede set kwam de linkshandige diagonaalspeelster Emma de Lange in het veld en zette coach Van der Schaaf zijn team op scherp. De puntenmachine van het team begon weer te draaien waardoor de verlossende setwinst binnen werd gehaald (13-25). Na het gejuich om het kampioenschap zette Smashing '72 in op de wedstrijdwinst. Switch was niet van plan om de overwinning weg te geven en het tempo van de Diemense aanval moest opgeschroefd worden.

In de derde set kwam Esther van Houten als middenspeelster terug tussen de lijnen en werd Puck Bruchner spelverdeelster om de aanvallers in stelling te brengen. Dit leidde tot opnieuw setwinst (18-25). Met 1-2 voorsprong in sets was de ban gebroken en werd ook de laatste set eenvoudig gewonnen. Eindstand 1-3.