Diemenvoorelkaar zoekt 'Secret Santa's'

DIEMEN - Diemenvoorelkaar roept de inwoners van Diemen op om iets voor een ander te doen tijdens de feestmaand december.

Gemiddeld voelt een-derde van de volwassen Nederlanders zich wel eens eenzaam en bijna 10% voelt zich zelfs ernstig eenzaam. Daarom roept Diemenvoorelkaar de inwoners van Diemen op hulp te bieden in allerlei soorten en maten

Cadeautje

Diemenvoorelkaar gaat op zoek naar allerlei soorten 'Secret Santa's' in Diemen. Het idee van 'Secret Santa's' is dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders. "Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een lieve boodschap", zegt Amarens te Nijenhuis, coördinator van Diemenvoorelkaar.

Amarens: "We zoeken bijvoorbeeld 'Slepende Santa's' voor de opbouw (en afbouw) en begeleiding van de Santa Run en de Winterspelen in Diemen, of 'Smul Santa's' die een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten bij hun thuis voor mensen die anders alleen zouden zijn met de Kerst. Ook zoeken we 'Swingende Santa's' die liedjes willen zingen met ouderen." 

Kaartjes actie

Diemenvoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als 'Secret Santa'. Amarens: "Wij gaan kerstkaarten schrijven aan inwoners van Diemen die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een beetje liefde tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. Iedereen kan iemand opgeven die dan een kaartje leuk ontvangt. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn!"

Aanmelden als 'Secret Santa' kan via www.diemenvoorelkaar.nl/secretsanta. 

Meer berichten