Wessel Brouwer.
Wessel Brouwer.
De ondernemer vertelt...

Vivánt Gamble: tabakswinkel met een slijterij

Bedrijven

Wessel Brouwer zit vanaf 1 oktober met zijn tabakswinkel en slijterij in buurtwinkelcentrum Gruttoplein. In Vivánt Gamble kun je terecht voor tabaksartikelen, tijdschriften en kaarten, maar ook voor een fles whiskey of Tia Maria.

"Ik heb dertig jaar in de horeca gewerkt en ben gestopt om voor mijn twee kinderen te zorgen. Nu zitten ze op de basisschool en begon ik me thuis te vervelen. Ik wilde niet meer het nachtleven in en een vriend vertelde me dat de eigenaar van deze tabakszaak ging stoppen. Ik heb er even over nagedacht, heb het besproken met mijn vriendin en heb de zaak overgenomen en uitgebreid met een slijterij."

Grote collectie kaarten

Vivánt Gamble verkoopt een groot assortiment tabaksartikelen, e-sigaretten en e-liquids van de merken Exclucig Diamond Label en Cirkus met sigaretten-, sigaren- en vruchtensmaken. "We hebben ook een grote collectie kaarten, waaronder het merk Hallmark, en nu kerstkaarten, een uitgebreid assortiment tijdschriften, kalenders, kantoorartikelen, cadeau-artikelen van chocolade, kindertijdschriften en -boeken. Maar ook kansspelen als de Staatsloterij, Lotto, Toto, Eurojackpot en krasloten."

Slijterij

"Na een aantal weken ontving ik de vergunning voor de slijterij. In Slijterij Vivánt Gamble kun je langskomen voor sterke dranken zoals wodka, whiskey, Licor 43, Tia Maria en een klein assortiment wijnen. We verkopen geen bier en frisdrank. Als je bijvoorbeeld een leuk cadeau wilt geven dan hebben we een wapenkist met pistool gevuld met wodka. Is een product niet in het assortiment, dan kunnen we dat vaak bestellen."

Wessel vertelt vol enthousiasme dat hij het geweldig vindt om in de winkel te staan. "Ik heb hele leuke klanten en we nemen altijd de tijd om een praatje en grapjes te maken."

Uit de krant