Jeffrey Demas en Joshua van Veen.
Jeffrey Demas en Joshua van Veen.

Bij Veju Scooterfabriek kun je terecht voor alles op scootergebied

Bedrijven

Veju Scooterfabriek is gespecialiseerd in reparaties, onderhoud, schadetaxatie en verkoop van nieuwe en tweedehandsscooters en sinds kort van elektrische scooters. Ook kun je er terecht voor onderdelen en accessoires.

Klantvriendelijkheid en service staan centraal bij Veju Scooterfabriek. "Als klanten een probleem met hun scooter hebben, vragen we altijd hoe dat gebeurd is. Is er onder het rijden iets niet goed gegaan, bij het stilstaan of staat je scooter bijvoorbeeld al een maand in de schuur. Door die vragen krijgen we een beter beeld van het probleem en kunnen we een klant sneller helpen, wat geld kan schelen", aldus eigenaar Joshua van Veen, die samenwerkt met Jeffrey Demas.

Euro 4-scooters

"We verkopen ook nieuwe Euro 4-scooters van de merken Vespa, Sym, Peugeot, Kymco, BTC en Piaggio of tweedehandsscooters." Euro 4 geldt vanaf dit jaar voor alle scooters en is een Europese norm die bepaalt hoeveel schadelijke stoffen een motor mag uitstoten. "Je kunt ook langskomen voor accessoires als helmen, windschermen, sloten, banden en olie. Als je onderdelen nodig hebt of zelf je scooter wilt repareren, kun je ze bij ons bestellen en afhalen. En we hebben een ophaalservice. Als je met pech langs de weg staat, bel je ons en we maken een afspraak om je scooter op te halen en te repareren."

Spoedreparaties

Joshua vertelt dat ze ook spoedreparaties doen voor bezorgbedrijven. "Als bezorgbedrijf kun je een afspraak maken, wij halen de scooter dan 's ochtends op en in de middag is hij gerepareerd. Voor het bedrijf Thuisbezorgd.nl plaatsen wij de box op de scooter, samen met de stickers en reclame. Ook andere bedrijven kunnen daarvoor contact met ons opnemen. Als een klant een ongeluk heeft gehad, is gevallen of de scooter is omgewaaid, dan kunnen ze langskomen en maken we een taxatie. Als de schade boven een bepaald bedrag is, komt er een schade-expert langs om de schade te beoordelen en of de scooter nog gerepareerd kan worden. Wij kunnen de reparaties doen, maar als de scooter total loss is, neemt de verzekering het over."

Elektrische scooters

"Heb je nog een 2-takscooter? Breng het hierheen, wij geven een vrijwaring en dan staat de scooter niet meer op jouw naam. De scooter gaat naar een demontagebedrijf en wordt uit elkaar gehaald." Het bedrijf gaat zich ook focussen op elektrische scooters omdat vanaf 2025 alleen nog verkeer binnen de ring van Amsterdam mag rijden dat uitstootvrij is. "We hebben twee mooie elektrische scooters - er volgen nog meer - en daar kun je een proefrit op maken. Het voordeel van zo'n scooter is dat je de accu eruit haalt, binnen oplaadt en daarna ongeveer 50 kilometer kunt rijden. Deze scooter heeft ook minder onderhoud nodig. En we willen ook elektrische fietsen gaan verkopen."

Twee acties

Joshua is in 2009 met zijn bedrijf begonnen en viert het 10-jarig bestaan met twee acties. "Bij aanschaf van een nieuwe scooter kun je kiezen: óf je krijgt 199 euro korting óf je krijgt voor 350 euro aan accessoires. Ook hebben we een nieuwe website en shop waar je scooters kunt bestellen, een afspraak voor een servicebeurt kunt inplannen of voor een proefrit op de elektrische scooter."

Afbeelding

Uit de krant