Foto: Trudy Kroese

Het beste idee voor de OSD

DIEMEN - De slogan 'Op de OSD ben je nooit alleen' en een mooi uitgewerkt plan van leerlingen van groep 8 van basisschool het Atelier werd woensdag uitgeroepen tot 'het Beste Idee voor de OSD', de Open Schoolgemeenschap Diemen.

De nieuwe middelbare school, die als het allemaal volgens plan verloopt volgend schooljaar de deuren opent in Diemen-Zuid, had leerlingen van alle groepen 8 uit Diemen en Duivendrecht gevraagd ideeën in te leveren voor de school.

In een workshop 'Het beste Idee voor de OSD' hadden de kinderen in groepjes meegedacht over die nieuwe school. De workshops zijn op alle basisscholen in Diemen en Duivendrecht aangeboden. De ideeën gaan over vier thema's: het onderwijs, de omgang met elkaar, de buitenkant en de binnenkant van de school.

Woensdagmiddag mochten de kinderen met het beste idee van iedere klas hun idee presenteren tijdens een feestelijke finale in De NoorderBreedte aan de andere kinderen en hun ouders. 

Tien groepjes vertelden woensdag zo over hun beste idee. Ouders en leerlingen in de zaal  konden via de smartphone stemmen welk idee ze het meest aansprak en zo zijn de 'Allerbeste Ideeën voor de OSD' uitgekozen en die worden ook gerealiseerd.

Het idee 'Vriendschap' van de leerlingen van Het Atelier won. Zij hadden een slogan 'Op de OSD ben je nooit alleen', ze hadden een logo ontworpen, gaven het belang aan van Kanjertrainingen tegen pesten, halalvlees in de kantine zodat die er ook echt voor iedereen zal zijn en respect voor leraren - 'Want die doen hartstikke hun best, denk ik'.

Ook andere ideeën waren heel bruikbaar en kregen veel stemmen. Zoals een klassendag voor leraren en leerlingen waarbij de leerlingen bepalen wat ze gaan doen - 'een ijsje eten of naar Walibi', een kleurrijke buitenkant  van de school - 'maar niet te felle kleuren, want dat is meer basisschool'. Nog een goed idee: een groepje had al een heel ondersteuningsplan uitgewerkt voor als je vakken op de middelbare school lastig vindt.

Meer berichten