Veel automobilisten slaan linksaf en rijden tegen het verkeer in.
Veel automobilisten slaan linksaf en rijden tegen het verkeer in.

Gemeente gaat maatregelen nemen om verkeerssituatie in centrum veiliger te maken

Buurt / wijk

DIEMEN - Veel automobilisten die vanuit de richting van Plantage de Sniep komen rijden de Burgemeester de Kievietstraat in en slaan vervolgens linksaf de Ouddiemerlaan in. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. De gemeente gaat maatregelen nemen om de situatie te verbeteren.

Vanwege de aanleg van de rotonde maken automobilisten gebruik van de tijdelijke weg langs de kinderboerderij. Bij de kinderboerderij staat op een bord aangegeven dat zij route C dienen te volgen. Een bord met de letter C is echter pas te vinden voorbij Sporthal Diemen op de hoek van de Prinses Beatrixlaan.

Veel automobilisten rijden de Burgemeester de Kievietstraat in en slaan aan het einde van die straat niet rechtsaf de Ouddiemerlaan in, maar gaan linksaf en rijden tegen het verkeer in. De Ouddiemerlaan wordt niet alleen intensief gebruikt door automobilisten, maar ook door fietsers en bromfietsers.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de situatie vandaag is besproken in de verkeerscommissie. "We gaan een aantal maatregelen nemen: een extra bord voor de auto's ter hoogte van de fietsoversteek bij de Burgemeester de Kievietstraat en tot aan het einde van de werkzaamheden wordt de Burgemeester de Kievietstraat tot aan de Nicolaas Lublinkstraat éénrichtingverkeer. Wij verwachten dat dit de situatie zal verbeteren."

Uit de krant