Ook deze keer is een van de projecten een inzameling voor de Voedselbank.
Ook deze keer is een van de projecten een inzameling voor de Voedselbank. Foto: Trudy Kroese

Steek zaterdag de handen uit de mouwen

Buurt / wijk

DIEMEN Serve the City organiseert zaterdag een projectdag voor iedereen die het leuk vindt om eens zijn handen uit de mouwen te steken en iets te doen met en voor de ander.

Voor veel van de projecten die de vrijwilligersbeweging heeft bedacht zijn al voldoende vrijwilligers gevonden, maar er zijn nog enkele plekken vrij.

Ouderen
Zaterdag zullen er projecten zijn voor ouderen, zoals samen pannenkoeken bakken en een high tea en een project waarbij zonder woorden contact wordt gemaakt door middel van handenverzorging.

Voedselbank
Ook deze keer is er een inzameling van levensmiddelen voor de Voedselbank.

Uitstapjes
Samen met bewoners van HVO Querido wordt er geluncht en dan naar het Beeld- en geluidsmuseum, voor de bewoners van de Sierpeerhof staat bowlen op het programma.

Klussen
Voor de echte klussers  is er een project waarbij de  vrijwilligers samen een huis opknappen.

Samen starten en eindigen
Een dag met elkaar en voor elkaar dus die start met een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers en aan het einde van de dag kunnen de vrijwilligers de dag samen afsluiten en ervaringen uitwisselen met een lekker hapje en drankje.

Op de website www.stcdiemen.nl/projecten is te vinden voor welke projecten nog mensen nodig zijn. Of kijk eens op facebook op de pagina stcdiemen.

Uit de krant