Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Gemeente geeft opdracht tot inmeten van aanbouwen van woningen

Algemeen

DIEMEN - Het bedrijf Lacarto gaat in opdracht van de gemeente de komende drie maanden alle aanbouwen van woningen inmeten.

De gemeente houdt de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) bij. De BAG bevat gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.

Luchtfoto's

De gemeente is wettelijk verplicht deze gegevens bij te houden. Ieder jaar laat de gemeente daarom luchtfoto's maken. Aan de hand van de luchtfoto's wordt bekeken of er wijzigingen zijn aangebracht aan gebouwen zoals bijvoorbeeld aanbouwen. 

Op de luchtfoto's uit 2017 is te zien dat er veel aanbouwen zijn bijgekomen. Deze aanbouwen zijn vaak vergunningsvrij aangebracht. Ze moeten echter wel in de BAG opgenomen worden. Om de aanbouwen in de BAG op te kunnen nemen, moeten de aanbouwen ingemeten worden. De verkregen informatie wordt ook opgenomen in de gemeentelijke WOZ-administratie.

Brief

Inwoners van Diemen die een aanbouw aan hun huis hebben aangebracht ontvangen een brief van de gemeente. In deze brief staat meer informatie over wat er gaat gebeuren en waar zij terecht kunt met eventuele vragen. 

Uit de krant