De tijdelijke weg langs de kinderboerderij.
De tijdelijke weg langs de kinderboerderij.

Vanaf maandag omleidingen voor auto en bus in verband met aanleg rotonde

Buurt / wijk

DIEMEN - In verband met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan wordt het autoverkeer met ingang van maandag 1 oktober omgeleid. Ook de route van bus 44 in de richting van Diemen-Noord wordt tijdelijk aangepast.

Er komen tijdelijke routes voor autoverkeer op de Prins Bernhardlaan aan de kant van de kinderboerderij en aan de zuidkant van de Muiderstraatweg.

Het is vanaf maandag niet mogelijk om vanaf de Muiderstraatweg linksaf de Prins Bernhardlaan in te rijden. De gemeente adviseert automobilisten via de Arent Krijtsstraat te rijden.

Om opstoppingen te vermijden krijgen automobilisten van en naar Plantage de Sniep het advies de oostelijke ontsluitingswegen te gebruiken. Dus de Weteringweg en Diemerpolderweg of de Provincialeweg.

Naar verwachting duurt de aanleg van de rotonde tot eind januari.

Voor fietsers en voetgangers is er enkele weken geleden een tijdelijke verbinding aangelegd langs de kinderboerderij en de volkstuinen. 

Bus 44

Buslijn 44 in de richting van Diemen-Noord wordt vanaf 1 oktober tot 24 december omgeleid: na de Diemerbrug slaat de bus linksaf en rijdt de Hartveldseweg op. De bus stopt op de tijdelijke halte bij de Schoolstraat. Vervolgens rijdt de bus via de Arent Krijtsstraat en het Wilhelminaplantsoen naar de Ouddiemerlaan. Vanaf de halte voor het gemeentehuis rijdt de bus weer de gewone route. De haltes op de Muiderstraatweg, de Prins Bernhardlaan en de Prinses Beatrixlaan komen te vervallen.

Voor alle omleidingen kan de website https://oostwestas.mett.nl/default.aspx worden geraadpleegd.

Geen tram

Tramlijn 19 rijdt vanaf zaterdag 20 oktober tot woensdagochtend 24 oktober 05.00 uur niet in Diemen. De tram rijdt dan tot de halte op de Middenweg ter hoogte van de Brinkstraat en keert vervolgens bij het voormalige keerpunt van lijn 9. Er rijden dan pendelbussen die op alle haltes vanaf de Middenweg (ter hoogte van de Brinkstraat) tot en met het eindpunt op De Sniep stoppen.

In die periode gaat het GVB de tramrails vervangen vanaf de kruising Prins Bernhardlaan/Muiderstraatweg tot aan de Nicolaas Lublinkstraat. 

Uit de krant