Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Gemeente doet mee aan programma voor ondernemers

Bedrijven

DIEMEN - Negen gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) slaan de handen ineen bij het zoeken naar startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers met creatieve en innovatieve oplossingen voor regionale maatschappelijke vraagstukken.

De deelnemende gemeenten zijn: Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen, Lelystad, Almere, Purmerend, Zaanstad en Amsterdam.

Met het Startup in Residence programma bieden de deelnemende gemeenten een uitgebreid trainingsprogramma van zes maanden voor startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers die maximaal vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De deelnemers krijgen toegang tot veel kennis en worden begeleid door ervaren mentoren. De gemeenten stellen werkruimtes voor de startups beschikbaar, bieden de mogelijkheid om pilots te doen en de oplossingen te testen in de regio.

Er zijn zeven vraagstukken gedefinieerd waar een oplossing voor wordt gezocht. Bijvoorbeeld oplossingen om op een slimme manier het verzakken van huizen tegen te gaan of een slimme oplossing om eenzaamheid tegen te gaan.

Aanmelden kan tot en met 14 oktober. Voor meer informatie: www.startupinresidence.com/ama.

Uit de krant