Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Trouw bij regen en zonneschijn

Mensen

DIEMEN - Een bijzonder tafereel in het gemeentehuis donderdagmiddag: driejarigen Loïs en Eline en Jens en Inaaya bezegelden hun vriendschap bij trouwambtenaar Brigitte Wielage en haar collega Marcelo de Jesus.

U leest het goed: bij de vraag hoe oud ze zijn staken alle vier de peuters drie vingers op. Ze gaan allemaal naar kinderopvang De Toversteen waar ze al een tijdje werken aan het thema 'trouwen'. 

Bruidsgasten
En zo drentelden donderdagmiddag een clubje één- tot bijna vierjarigen het gemeentehuis binnen. Daar werden zij niet alleen verwelkomd door de trouwambtenaren, ook burgemeester Boog stond de 'bruidsgasten' op te wachten.

Getuigen
Zoals dat hoort schreden de twee paren door het gangpad naar de trouwzetels, prachtig gekleed. Op de eerste rij de getuigen van beide peuterparen, ook al speciaal gekleed, zo had één van de getuigen zijn spidermanpak gekozen voor deze bijzondere gelegenheid. 

Beste vriendinnen
Loïs en Eline zijn de beste vriendinnen. Zij beloofden elkaar trouw in regen en in zonneschijn, dat zij altijd hun jurken zullen delen, mochten ze eens ruzie krijgen dat snel weer bij te leggen en altijd met elkaar te blijven spelen.

Trouwe vriendschap
Jens en Inaaya beloofden elkaar trouwe vriendschap, dat ze elkaars I-pad zouden delen en elkaars verkleedkleren lenen en dat ze nooit de baas over elkaar zouden spelen.

Ringen
Natuurlijk waren er ook ringen en tekenden de stellen en hun getuigen een heel speciaal certificaat. Met een dansje werd de 'bruiloft' afgesloten, waarna de gasten de stellen buiten met bellenblaas onthaalden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant