Afbeelding
Advertentie

Aanbod en productietechniek maakt Trespa® zo bijzonder

Bedrijven

Trespa® geldt als marktleider op het gebied van High Pressure Laminate, ook wel HPL genoemd. Kunststofplatenshop.nl verkoopt deze bekende platen in zes en acht millimeter en in drie kleuren. De platen zijn compact van kern en staan bekend om de harde kunsthars toplagen, die ook nog eens krasbestendig zijn. 

Bewezen langer mee 
De alom bekende platen kunnen en gelijmd en geschroefd worden en vanwege de moleculaire dichtheid van de toplagen maakt vuil amper kans zich te hechten. Zelfs verf hecht moeilijker, hoewel het wel geschilderd kan worden mits de juiste voorbewerking toegepast wordt. Deze specifieke platen zijn er met een maximale plaatafmeting van 305 bij 153 centimeter en de platen zijn door de geleverde kwaliteit net iets duurder dan HPL-platen van andere merken. Maar: deze platen gaan dan ook bewezen langer mee. De duurzaamheid gaat echter niet ten koste van de natuurlijke uitstraling die veroorzaakt door de lichte structuur van de toplagen. 

Afwerkingsmogelijkheden 
Over 'concurrentie' gesproken; ondertussen weten andere producenten die kwaliteit die van de platen biedt enigszins te benaderen. Vanwege de productietechnieken en het gevarieerde aanbod blijven platen van dit merk toch onderscheidend. Met name de toegepaste productietechnieken maken de platen kwalitatief toch gewoon beter en bovendien zijn de afwerkingsmogelijkheden bij platen van dit merk gewoon veel groter. 

Weersbestendig 
De HPL-platen werden ooit ontwikkeld ter vervanging van de houten planken en platen in de bouwwereld maar maakte al snel naam als onderhoudsvrije gevelbekleding. Ideaal, want deze HPL-platen zijn ondoordringbaar voor vocht en volledig weersbestendig. Niet voor niets worden de platen al heel lang gebruikt voor reclameborden. En dat niet alleen omdat ze weersbestendig zijn, maar ook omdat ze heel goed tegen een stootje kunnen. Ook in de wereld van de interieurbouw heeft dé meest bekende producent va HPL-platen al lang en breed haar naam gevestigd, zoals het ook geldt als dé leverancier voor het inrichten van sanitaire ruimtes. 

Kraftpapier en houtvezels zijn de basiselementen van Trespa® platen; de bestandsdelen worden geïmpregneerd en samengeperst waardoor een uitermate dichte en compacte kern ontstaat. Vervolgens worden de toplagen, die bestaan uit decorpapier in kleur, aangebracht, geïmpregneerd en samengeperst tot zo'n 0,8 millimeter dikte. De toplagen worden aan beide kanten van de kernlaag vastgemaakt en vervolgens middels hoge druk en temperatuur gelamineerd tot de bekende plaat. Uiteraard hanteert elke fabrikant een specifieke methode voor het maken van de platen. De verschillende methodes leveren variaties in kleur, dessin en in de prijs op.

Uit de krant