Het Diemense brandweerdafje dat speciaal werd gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging Vrijwillige Brandweer Diemen 'In Aller Belang' in 1978.
Het Diemense brandweerdafje dat speciaal werd gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging Vrijwillige Brandweer Diemen 'In Aller Belang' in 1978. Foto: Coll. HKD

Verhalen over de brandweer in Diemen

Cultureel

Diemen - In het nieuwe themanummer van de Historische Kring Diemen staat de brandweer in Diemen centraal met een schat aan verhalen en foto's.

In het DiemerNieuws van 19 juli een greep uit het 40 pagina's tellende nummer met veel verhalen en meer dan 70 illustraties.

"Ik zie in Diemen liever honderd wielrenners dan honderd dronken lieden." Wat bedoelde burgemeester Dallinga in 1948 met zijn opmerking? Hoe kijken ex-brandweerman Piet Westerbeek en slachtoffer van een brand Wil Vijn-aan de Stegge na tientallen jaren terug? Wat maakte smid Jaap Fakkeldij voor een prachtige installatie? En hoe namen de Amsterdamse autoriteiten na de Luycks-brand in 1963 hun collega's in Diemen in de maling?

De antwoorden staan allemaal in het nieuwe tijdschrift van de Historische Kring Diemen, die voor het 28ste jaar verhalen en beelden van Diemen publiceert.

Het tijdschrift is te koop bij Boekhandel Bruna in winkelcentrum Diemerplein.

Lees meer in het DiemerNieuws van 19 juli.

Uit de krant