De politieke obstakels voor openstelling van de Nuonweg lijken allemaal uit de weg geruimd.
De politieke obstakels voor openstelling van de Nuonweg lijken allemaal uit de weg geruimd. Foto: Hans Peijs

Geen tunneltje Nuonweg

Politiek

DIEMEN - Wat de Diemense gemeenteraad betreft, kan Amsterdam verder met de voorbereidingen die nodig zijn voor het openstellen van de Nuonweg. Het tunneltje voor fietsers waar de raad vorig jaar in een motie om vroeg, blijkt veel te duur en de raad ziet er dan ook vanaf.

De ondertunnelde kruising blijkt, na onderzoek van Amsterdam, niet alleen ontzettend kostbaar, maar ook nog eens sociaal onveiliger.

"De gelijkvloerse kruising met verkeerslichten wordt veilig voor alle weggebruikers", benadrukte wethouder Lex Scholten nog eens in de informatieve raadsvergadering over dit onderwerp.

De raad stemde ook in met een coördinatieregeling die de procedure voor de bestemmingsplanwijziging en omgevingsvergunning versnelt. Scholten meldt desgevraagd dat hij verwacht dat de bestemmingsplanwijziging nog zeker wel een half jaar in beslag zal nemen. Hoe snel de weg dan opengaat, ligt aan Amsterdam. "Amsterdam heeft er vier jaar over gedaan om de voorstellen te maken en moet nu de benodigde voorzieningen nog gaan aanleggen."

Uit de krant