Afbeelding
Foto: Majida Planjer

Zilveren Diemer Speld voor Alan Bains

Mensen

DIEMEN - Alan Bains heeft vorige week de Zilveren Diemer Speld gekregen.

Wethouder Jeroen Klaasse reikte de speld uit op de pensioneringsreceptie van de directeur-bestuurder van de Stichting Openbaar Onderwijs Primair (OOP), schoolbestuur voor het openbaar onderwijs in Diemen en Duivendrecht.

De Zilveren Diemer Speld wordt uitgereikt aan mensen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Bains is de vierde ontvanger van de speld, Marinus van Dijk, Rob Verheuvel en Ruud Grondel kregen ook een Zilveren Diemer Speld.

Bains was 28 jaar werkzaam in Diemen en werkte in totaal 44 jaar in het onderwijs. "Alan Bains heeft zich 28 jaar enorm verdienstelijk gemaakt voor 'zijn' scholen, leerkrachten en leerlingen. Bedankt en geniet van meer vrije tijd", aldus Klaasse.

Bains was enorm verrast met de Zilveren Diemer Speld. "Het kwam totaal onverwacht. Overigens werk ik gewoon nog door tot 1 augustus", voegt hij toe. Op die datum zal Stichting OOP fuseren met het andere schoolbestuur met scholen in Diemen, Stichting Spirit Basisscholen, en verdergaan onder de nieuwe naam Stichting Florente. 

Uit de krant