Impressie van de nieuwe woningen.
Impressie van de nieuwe woningen.

Eerste werk The Post begint

Buurt / wijk

DIEMEN - De bouw van de start van nieuwbouwproject is donderdag van start gegaan. Maandag is er begonnen met de heiwerkzaamheden. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Op de hoek van het Wilhelminaplantsoen en de Ouddiemerlaan worden 10 woningen gebouwd met de naam The Post. op die plaats heeft lang het postkantoor gestaan.

Sloop

Op de plek waar het postkantoor heeft gestaan starten maandag 2 juli de werkzaamheden om de grond bouwrijp te maken. De omwonenden kregen vrijdag een brief over de planning van het werk.
Aalberts Bouw begint maandag 2 juli met de sanering- en sloopwerkzaamheden op het terrein. Er moeten nog restanten van de fundering van het voormalig postkantoor worden verwijderd, die bij de sloop van enkele jaren geleden niet zijn meegenomen. De aannemer plant dat dit ongeveer twee weken (10 werkdagen) in beslag neemt en belooft de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Vakantie en Diemer Festijn
In de eerste weken van augustus (week 31 t/m 33) zullen er weinig tot geen werkzaamheden verricht worden in verband met de vakantie. In de weken erna zal het bouwterrein verder bouwrijp gemaakt worden, alleen in week 36 ligt het werk stil in verband met het Diemer Festijn. 

Heipalen
In de laatste week van september en de eerste week van oktober is het inbrengen van de heipalen gepland. Dat wordt gedaan door de palen te boren, wat minder overlast oplevert voor de omwonenden dan heien, meldt de aannemer. Voor de zekerheid wordt voorafgaand aan het boren van de palen een bouwkundige opname gemaakt van de direct omliggende woningen.

Uit de krant