Van Snelle.
Van Snelle.

Dans, zang, muziek, eten en drinken bij Wereldfestival

Cultureel

DIEMEN - Het Daarom Diemen Wereldfestival vindt op zondag 8 juli plaats op het Van Markenplantsoen. Bezoekers kunnen genieten van dans, zang en muziek. Er zijn ook activiteiten voor kinderen. Bij de kraampjes en foodtrucks zijn hapjes en drankjes uit alle windstreken te koop.

De Stichting Roots and Wings organiseert het Wereldfestival in samenwerking met Daarom Diemen en OnPoint Dancelab. Brasserie Drusius zet net als vorig jaar een bar neer op het plein.

Goed festivalterrein
Het Wereldfestival werd vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd en trok tussen de 500 en 700 belangstellenden die erg enthousiast waren over het programma en de sfeer. De locatie op het Van Markenplantsoen bleek uitstekend te voldoen als festivalterrein. 

Programma
Het Wereldfestival begint om 12.00 uur met een set van de jonge getalenteerde DJ Khadrix uit Diemen. Burgemeester Erik Boog zal om 13.45 uur het festival officieel openen .Op het programma staan diverse optredens van dansgroepen, waaronder OnPoint Dancelab, en dansworkshops. Onder de artiesten die optreden zijn One Revolution Band (reggae), New Sensa Band (kaseko), Dakka Fantasia (dakka marrakchia), Motivaciones (salsa) en artiesten van de BYD studio van Anthony Pinas. Rapformatie Van Snelle won in maart de finale van FunX Talent-Next Generation en is net als vorig jaar weer van de partij. Ook is er een optreden van de populaire rapper Lauwtje.

Het volledige programma is hier te vinden.

Lees meer in de digitale editie

Uit de krant