Afbeelding

Diemerplein steunt Alexander Karbet en Stichting Energy4All

Bedrijven

DIEMEN De winkeliersvereniging Diemerplein houdt deze maand acties om geld in te zamelen voor Alexander en zijn ouders Denice en Michon Karbet en de Stichting Energy4All.

De stichting zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en steunt onderzoek naar een medicijn om deze ziekten te stoppen.

Ambassadeurs
De driejarige Alexander Karbet uit Diemen heeft een energiestofwisselingsziekte. Denice en Michon zijn ambassadeurs van de Stichting Energy4All.

Collectebussen, machtigingen en legeflessenbonnen
Gedurende de gehele maand juni staan er bij diverse winkels in het winkelcentrum collectebussen waar een bijdrage in gedaan kan worden. Ook staat er een rode brievenbus bij de lift waar het machtigingsformulier uit de informatiefolder, die ook bij de winkels verkrijgbaar is, in gedeponeerd kan worden. Bij supermarkt Albert Heijn kunnen mensen hun legeflessenbon doneren voor deze actie. Ook zal er deze maand gecollecteerd worden in het winkelcentrum.

Onderzoek
Elke jaar worden er in Nederland 150 tot 200 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. De helft van deze kinderen wordt nog geen 10 jaar en 70% wordt nooit volwassen. In het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen wordt hard gewerkt aan een medicijn tegen deze stofwisselingsziekte. Dit onderzoek kost tijd. Tijd is wat veel kinderen zoals Alexander en z'n ouders niet hebben. Hoe sneller er een medicijn op de markt komt, hoe meer kans op een langer leven er is.

Meer informatie op www.diemerplein.nl en www.facebook.com/diemerplein.

Uit de krant