De samenwerkingsovereenkomst werd zondag bij TVDZ getekend.
De samenwerkingsovereenkomst werd zondag bij TVDZ getekend. Foto: TVDZ

Jonge hockeyers gaan trainen bij TVDZ

Sport

DIEMEN - Goed nieuws voor Hockey Club Diemen: na de zomer kunnen de jeugdspelers gaan trainen op de kunstgrasbanen van Tennisvereniging Diemen-Zuid.

Zondag 17 juni sloot Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ) daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met Hockey Club Diemen (HCD).

Accommodatie
De vorig jaar opgerichte hockeyclub beschikt nog niet over een eigen accommodatie, zoals een clubhuis en hockeyvelden. Met ingang van woensdag 5 september gaat HCD haar jeugdspelers laten trainen op de kunstgrasbanen 1, 2 en 3 van TVDZ. Voor de competitie kan HCD voorlopig  gebruik maken van de velden van Hockeyclub IJburg.

Geweldig
Voorzitter Gideon Swaab van HCD: "Wat geweldig dat we bij TVDZ terecht kunnen! We zijn ook blij met de toezegging van wethouder Jeroen Klaasse inzake eventuele schade aan het veld van TVDZ. Mochten er beschadigingen optreden door regulier hockeygebruik dan worden de velden op kosten van de gemeente weer hersteld. Wij hopen dat wij over twee jaar kunnen beschikken over een eigen hockey accommodatie."

Ook geholpen
Voorzitter Hans de Jong van TVDZ: "Wij zijn blij dat wij HCD kunnen faciliteren hiermee. Wij zijn destijds als beginnende tennisvereniging óók geholpen door andere verenigingen zoals handbalvereniging Zeeburg, korfbalvereniging KVD en voetbalvereniging Sporting Amsterdam."

Uit de krant