Ruud Grondel in het Diemerbos. 'Ik blijf de ontwikkelingen van het bos volgen.'
Ruud Grondel in het Diemerbos. 'Ik blijf de ontwikkelingen van het bos volgen.' Foto: Denise Iris Fotografie

'Groen en zorg zijn de rode draden in mijn carrière'

Mensen

DIEMEN - Na twaalf jaar heeft Ruud Grondel afscheid genomen als wethouder in Diemen. Verbinden, dat is wel een sleutelwoord voor Ruud Grondel. Het verbinden van mensen, maar ook van verschillende beleidsterreinen en van zaken op lokale en op landelijke schaal. Zijn motto: 'Hier en nu en daar en straks'.

In het DiemerNieuws van deze week blikken we terug aan de hand van krantenkoppen.

Het Diemerbos, zonnepanelen, windmolens, de brede scholen, de buurtkamer, de Brede HOED, de blokhut van Scouting, allemaal zaken waar Grondel in zijn tijd in Diemen bij betrokken was.

Maar ook over het werk van een wethouder en de samenwerking in het college van burgemeesters en wethouders in Diemen vertelt Grondel. En hij waagt zich aan een voorspelling voor een krantenkop voor de toekomst.

22 maart 2012: 'Nieuwe taken voor gemeente: Enorme kans als er maar voldoende budget bij komt'
"Net als 'groen' is ook 'zorg' altijd een rode draad in mijn bestuurlijke carrière. De decentralisatie van taken van het Rijk naar de gemeenten was ook de reden dat ik in 2014 besloot om voor nog een termijn als wethouder in Diemen te gaan. Dat wilde ik goed afmaken. De Brede HOED is een heel concreet voorbeeld dat het werkt, en die was er al vóór de decentralisaties een feit waren. Mijn kracht is mensen samenbrengen, luisteren, open-minded zijn en vragen waarom mensen iets willen, of juist niet. Het meest trots ben ik op de ouder-kindcoaches. Daar komen echt school en zorg samen. Dat stelsel werkt als een zonnetje. In het collegeakkoord hebben we vastgelegd dat het aantal uren voor OK-coaches verdubbeld wordt. Overigens ook met een financiële bijdrage van de scholen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant