Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Onderzoek naar ondernemersklimaat

Bedrijven

DIEMEN - In opdracht van gemeente Diemen en MKB-Nederland doet onderzoeksbureau Lexnova onderzoek naar het ondernemersklimaat in Diemen.

Alle in Diemen gevestigde ondernemers zijn van harte uitgenodigd een digitale vragenlijst in te vullen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/diemen. Met de uitkomsten van dit onderzoek hoopt de gemeente een beeld te krijgen van de tevredenheid van ondernemers en de thema's waarop verbetering noodzakelijk is. De uitkomst van het onderzoek wordt begin september verwacht.

Ondernemersklimaat

Het onderzoek meet het ondernemersklimaat aan de hand van vier pijlers: de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers; het imago van de gemeente; communicatie en beleid van de gemeente en de beleving van gemeentelijke lasten.

MKB-Vriendelijkste gemeente

MKB-Nederland reikt eens in de twee jaren de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek uit over het lokale ondernemersklimaat. Deze prijs dient als stimulans voor de gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf en moet een beter ondernemersklimaat dichterbij brengen.

Voor gemeenten die dat willen, heeft Lexnova dit onderzoek uitgebreid met vragen die specifiek betrekking hebben op de eigen gemeente. De gemeente Diemen heeft enkele eigen vragen toegevoegd.

Verbeteren

Het doel van het onderzoek is om gemeenten te stimuleren om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren. Gemeente Diemen nam ook aan het vorige onderzoek deel en hoopt de resultaten ten opzichte van vorige keer verder te verbeteren.

Uit de krant