Jan Sikking, fractievoorzitter van Leefbaar Diemen.
Jan Sikking, fractievoorzitter van Leefbaar Diemen.

Leefbaar Diemen dient motie in over Airbnb

Politiek

DIEMEN - Leefbaar Diemen wil de verhuur en de overlast door Airbnb verminderen. Leefbaar Diemen dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 30 mei een motie in die ertoe moet leiden dat er gehandhaafd kan gaan worden op deze vorm van verhuur van woningen.

"De gemeente heeft bijna geen mogelijkheden om tegen deze vorm van particuliere vakantieverhuur op te treden. Het doel van de motie is om het onttrekken van woningen uit het reguliere aanbod te voorkomen en de overlast door vakantiehoudende toeristen in te dammen", aldus Leefbaar Diemen.

Aantrekkelijk

"Door de goede verbindingen in Diemen en de strenger wordende regels voor Airbnb en andere vormen van onderverhuur aan toeristen in Amsterdam wordt het aantrekkelijk voor de toerist om hier tijdelijk woonruimte te huren. Een aantal woningen is niet meer beschikbaar om gewoon in te wonen maar wordt constant aan toeristen verhuurd. Er zijn klachten over het gedrag van de toeristen en Leefbaar Diemen vreest dat dit in de toekomst alleen maar meer zal worden", aldus de oppositiepartij.

De motie wordt tijdens raadsvergadering van woensdag 30 mei ter aanvulling op het coalitieakkoord ingediend.

Uit de krant