Afbeelding

Bewoners Buitenlust willen geen nieuwbouw in wijk

Buurt / wijk

DIEMEN - Diverse bewoners van Buitenlust willen niet dat er sociale huurwoningen worden gebouwd op de plek van het basketbalveld en trapveld aan de rand van de wijk.

Bewoners van Buitenlust hebben vrijdagochtend een brief ontvangen waarin de gemeente aangeeft dat er een haalbaarheidsonderzoek is verricht naar de mogelijkheid om op die plek woningen te bouwen. Het gaat om een gebouw met circa veertig starterswoningen en maximaal vier bouwlagen. Uit dat onderzoek is gebleken dat de bouw mogelijk is.

De gemeente gaat nu in gesprek met woonstichting Rochdale over de bouw. Een aantal bewoners is tegen nog meer woningen in de wijk. Zij wijzen er op dat kinderen van bewoners en kinderen van bezoekers van de wijk het basketbalveld en het trapveld gebruiken. Zij zijn niet tegen de bouw van sociale huurwoningen in Diemen, maar vinden de nu aangegeven locatie niet geschikt.

Na de zomervakantie zal de gemeente met de buurt gaan overleggen over de precieze plek van het woongebouw en de aanleg van nieuwe speelvoorzieningen in de wijk.

Uit de krant