Afbeelding

Een nieuwe manier om geld te verdienen: het verhaal van een crypto-investeerder

Advertorial

Het is alweer een tijdje geleden dat de eerste cryptomunt, Bitcoin, op de markt kwam. Sindsdien zijn er veel mensen die met het investeren in deze munten een aardig zakcentje hebben verdiend. Sommigen houden nauwgezet de koers van Avalanche in de gaten, terwijl anderen liever hun geld steken in andere veelbelovende projecten. Er zijn in ieder geval mensen die veel succes hebben geboekt met crypto. Een van die succesverhalen is dat van Erik Finman, de jongen die voor zijn achttiende verjaardag al cryptomiljonair was.

Een onconventionele start: het verhaal van Erik Finman

Erik Finman is niet je gemiddelde investeerder. Toen hij twaalf werd, kreeg hij van zijn oma niet het zoveelste boek cadeau. In de plaats daarvan kreeg hij 800 euro. Veel tieners zouden daarmee een nieuwe gameconsole kopen of met vrienden een pretpark onveilig maken, maar zo zit Erik niet in elkaar. Hij besliste om dit geld te investeren in Bitcoin. Zijn doel was simpel, maar toch complex: voor zijn achttiende een miljoen verdienen, zodat hij niet hoefde te gaan studeren. Want net als andere twaalfjarigen had Erik een hekel aan studieboeken!

Van tiener tot cryptomiljonair

In 2014, toen Erik nog maar vijftien jaar oud was, verkocht hij zijn Bitcoins en haalde hij maar liefst 100.000 dollar binnen. Een mooie som, maar hij was nog altijd veraf van zijn beoogde doel. En met een naderende deadline had hij geen tijd om stil te zitten, want straks zou hij alsnog moeten gaan studeren! Met zijn 100.000 dollar richtte hij daarom Botangle op, een online leerplatform dat hij later verkocht voor 300 Bitcoins. Toen de waarde van Bitcoin in 2017 naar recordhoogten schoot, werd Erik miljonair. Op dat moment was hij slechts achttien jaar oud.

Een visie voor de toekomst

Tegenwoordig is Erik een bekende naam in de cryptowereld. Hij heeft een grote community opgebouwd en is een voorbeeld geworden voor jonge investeerders van over de hele wereld. Hij brengt de dagen door met heel wat innovatieve projecten. Zo ontwikkelde hij Freedom Phone, een smartphone die privacy en veiligheid op de eerste plaats zet. Ook investeerde hij in onder meer Coinbits en Metal Pay.

Metal Pay belooft de eenvoudigste oplossing te bieden voor wie cryptomunten wil verhandelen of met crypto wil betalen. Je gebruikt het onder meer voor het bekijken van de Dogecoin koers, alsook voor het verhandelen van EOS, Litecoin en Bitcoin Cash. Ondanks zijn succes met Bitcoin heeft Erik onlangs aangegeven dat hij zijn vertrouwen in deze cryptomunt een beetje heeft verloren. In de plaats daarvan heeft hij zijn zinnen gezet op Ethereum en Zcash, twee andere cryptomunten met veel potentieel.

Wat we kunnen leren van Erik Finman

Erik zijn verhaal is er een van moed, doorzettingsvermogen en een beetje geluk. Zijn succes toont aan dat investeren in crypto een lucratieve onderneming kan zijn. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar voor degenen die bereid zijn om te leren en risico’s te nemen, kan het een spannende en lonende ervaring zijn. Investeren in crypto is hoe dan ook niet risicovrij, iets wat Erik tijdens interviews vaak benadrukt. Het is belangrijk om je goed in te lezen en om te begrijpen wat je doet voordat je begint met beleggen. En vergeet niet, zoals Erik ons ook laat zien: investeer alleen geld dat je mag verliezen! Het verhaal van Erik is inspirerend, maar het is ook een herinnering aan het feit dat succes niet overnacht komt. Het vergt tijd, geduld en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Uit de krant