Afbeelding

Tips voor de aankoop van een salontafel

Advertorial

Salontafels zijn een essentieel meubelstuk in elke woonkamer en kunnen een enorme impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van de ruimte. Het kiezen van de juiste salontafel kan een uitdaging zijn, gezien de vele opties die beschikbaar zijn op de markt. Of je nu op zoek bent naar een tafel om te gebruiken als een eyecatcher voor de zithoek, of een tafel die functioneert als opslagruimte: er zijn verschillende factoren die je moet overwegen bij het kopen van een salontafel. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige tips!

Formaat kiezen

Het is belangrijk om de afmetingen van de woonkamer in gedachten te houden bij het kiezen van een salontafel. Het moet groot genoeg zijn om te functioneren als een centraal punt in de kamer, maar niet zo groot dat het alle aandacht in de kamer naar zich toe trekt. Meet daarom de ruimte waar de salontafel moet komen te staan en kies een tafel die past bij de afmetingen. Ook de hoogte is belangrijk. Zorg ervoor dat de hoogte van de tafel past bij de hoogte van je bank en stoelen, zodat je comfortabel kunt zitten en jouw drankjes en snacks binnen handbereik hebt. De by boo salontafels komen in verschillende formaten en dus zit hier altijd wel eentje tussen die in jouw woonkamer past én aan jouw wensen voldoet.

Materiaal

De salontafels bij Loft24 meubels zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Denk maar aan bijvoorbeeld hout, glas, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Houten tafels zijn duurzaam en hebben een warme uitstraling, terwijl glazen tafels licht en luchtig aanvoelen. Metaal kan een modern en industrieel gevoel geven, terwijl kunststof gemakkelijk schoon te maken is en geschikt is voor kinderen en huisdieren. Ga bij jezelf dus na welke eigenschappen je belangrijk vindt, zodat je gerichter op zoek kunt naar de juiste salontafel.

Functionele of sierlijke salontafel?

Denk ook goed na over waar je je salontafel voor gaat gebruiken. Wil je het bijvoorbeeld gebruiken als een plek om drankjes neer te zetten en snacks te serveren, of wil je er boeken en tijdschriften op plaatsen? Als je de salontafel voor verschillende doeleinden wilt gebruiken, kun je overwegen om een tafel met opslagruimte te kiezen. Zo kun je makkelijk spullen opbergen die je tijdelijk niet gebruikt en blijft de woonkamer altijd netjes.

In diverse stijlen

Tenslotte moet de stijl van je salontafel uiteraard wel passen bij de stijl van de woonkamer. Als je een modern interieur hebt, kun je overwegen om een tafel te kiezen met een strakke en minimalistische uitstraling. Heb je een traditioneler interieur, dan kun je overwegen om een houten tafel te kiezen met gedetailleerde versieringen.

Uit de krant