Afbeelding

Goedkope garages met elkaar vergelijken

Advertorial

Als autobezitter ben je verplicht om periodiek het voertuig APK te laten keuren. Deze APK keuring is een controle die erop toeziet dat de veiligheid en de uitstoot van je auto nog in orde is. Het is dan ook van belang om de keuringen op tijd uit te laten voeren. Echter kunnen de kosten voor een APK echt per garage en per voertuig verschillen. Om een idee te schetsen, ben je vaak tussen de € 20 en € 70 kwijt voor een APK keuring. Voor een benzineauto betaal je gemiddeld minder dan voor een dieselauto. Wil jij daarom een handig overzichtje hebben van de beste APK garages bij jou in de buurt die een scherpe prijs aanbieden? Lees dan snel verder, want hieronder delen we een aantal tips!

Handige tool om garages bij jou in de buurt te vinden

Stel dat je bijvoorbeeld in Amsterdam een APK garage zoekt. Je typt dan bij MijnGarage.nl “APK Amsterdam” in om een handige lijst met alle betrouwbare en gecertificeerde garages in Amsterdam op een rijtje te vinden. Maar ook als je in de buurt van Amsterdam woont, kun je hier naar garages zoeken in bijvoorbeeld Zaandam, Haarlem of Amstelveen. Dit raden we ook aan, want het kan zomaar zijn dat je bijvoorbeeld in Amstelveen goedkopere APK garages vindt dan in Amsterdam. Als het een paar tientjes scheelt, dan kan het ‘t echt waard zijn om een stukje verder te rijden voor jouw APK keuring!

Wat je kunt verwachten van een APK keuring

Tijdens een APK keuring wordt gecontroleerd of jouw auto nog voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van verkeersveiligheid en milieunormen. Denk dus bijvoorbeeld aan het controleren van je remmen, verlichting, bandenprofiel en de uitstoot. Worden er gebreken geconstateerd? Dan zal de garage aangeven welke reparaties er uitgevoerd moeten worden om weer aan deze eisen te voldoen. Als je een garage hebt gevonden bij MijnGarage.nl, dan zal de garage het altijd van tevoren duidelijk naar jou communiceren als jouw voertuig extra reparaties of vervangende onderdelen nodig heeft. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan.

Garage nodig voor andere reparatiewerkzaamheden?

Staat een APK keuring voorlopig nog niet op de agenda? Dan kun je MijnGarage.nl ook gebruiken om een garage in de buurt te vinden die bijvoorbeeld ruitenwissers, winterbanden of distributieriemen vervangt. Uiteraard kun je ook hier weer offertes van aanvragen en de prijzen met elkaar vergelijken. Zo betaal je dus nooit onnodig te veel voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan je auto!

Uit de krant