Afbeelding

Verhuizen in het drukke Amsterdam: zo pak je het aan

Advertorial

Woon je al een tijdje in Amsterdam, maar heb je een nieuwe woning gevonden in de stad? Verhuizen in een drukke stad als Amsterdam valt niet mee. Het is daarom goed om van tevoren te weten hoe je dat het beste aanpakt. Wij helpen je daarmee op weg. Hieronder vind je een aantal handige tips!

Begin op tijd

Als je gaat verhuizen in een drukke stad, dan is het een aanrader om op tijd te beginnen. Een verhuizing is namelijk niet alleen een kwestie van het verhuizen van je spullen, er komt nog veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het sorteren van je spullen, slim inpakken en het doorgeven van je adreswijziging aan verschillende instanties. Om zo min mogelijk stress te ervaren tijdens je verhuizing, is het verstandig om op tijd te beginnen. Doe niet alles last-minute, want dan kan het ineens heel chaotisch worden.

Maak een planning

Om te voorkomen dat je iets belangrijks vergeet, is het slim om een planning op te stellen. Zet daarop alle taken die nog moeten gebeuren voordat de dag van de verhuizing aanbreekt. Zo houd je het overzicht en weet je beter wat er nog dient te gebeuren. Zodra je een taak af hebt gerond, kun je die afstrepen. Op die manier heb je een houvast en is de verhuizing minder stressvol.

Regel versterking

Om te zorgen dat je verhuizing in de stad soepel verloopt, is het handig om versterking te regelen. Alleen al je spullen van A naar B verhuizen is namelijk vaak niet te doen. Denk bij versterking aan bijvoorbeeld familieleden, vrienden of collega’s. Vele handen maken licht werk, dus hulp komt meestal goed van pas. Heb je veel waardevolle spullen of wil je er gewoon zeker van zijn dat je spullen veilig worden verhuisd? Dan is het een goed idee om de hulp van een verhuisbedrijf in te schakelen. Neem daarvoor een kijkje bij verhuisbedrijven in jouw regio. Zo profiteer je van hulp van ervaren verhuizers.

Licht de buren in

Als je veel spullen hebt, kan een verhuizing best wat tijd in beslag nemen. Het kan dan ook de nodige herrie veroorzaken. Het is daarom verstandig om van tevoren even de buren in te lichten. Vertel hen op welke dag de verhuizing plaatsvindt, zodat zij er rekening mee kunnen houden. Zo voorkom je irritaties. Je moet je buren juist te vriend houden als je ernaast gaat wonen!

Op tijd beginnen, een planning opstellen, vrienden en familie bellen en offertes opvragen van verhuisbedrijven in Amsterdam: het zijn allemaal dingen die goed zijn om te doen om de verhuizing in de drukke stad op rolletjes te laten lopen.

Uit de krant