Afbeelding

De voordelen van courgettesoep

Advertorial

Courgettesoep is een heerlijke manier om meer courgette te eten en te profiteren van de voedzame eigenschappen van deze zomerpompoen. Zucchini soep is een geweldige manier om meer courgette in je dieet te krijgen op een andere manier - door het te proeven als een heerlijke soep! Volgens onderzoek kan het eten van courgette helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op coronaire hartziekten en hoge bloeddruk te verkleinen. Courgettesoep is een heerlijke methode om deze prachtige groente aan je dieet toe te voegen! Hier zijn acht redenen waarom je het aan je dieet zou moeten toevoegen. Lees hieronder meer over courgettesoep en waarom het gezond is. 

Voordelen op een rij

Mangaan en vitamine A, C, K en B6 zitten in courgettesoep, naast vele vitaminen en mineralen. Vooral mangaan, vitamine A en vitamine C zijn belangrijk voor het behoud van een gezond immuunsysteem, gezichtsvermogen en huid. Vitaminen en mineralen, zoals vitamine C en kalium, zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Naast vitaminen en mineralen levert courgette ook ijzer, magnesium, koper en foliumzuur.

Courgettesoep heeft ontstekingsremmende eigenschappen, die gunstig kunnen zijn voor mensen met ontstekingsziekten zoals artritis. Zucchini bevat bepaalde stoffen waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmend zijn, waaronder carotenoïden zoals lycopeen, luteïne en bètacaroteen en de flavonoïde quercetine. Deze stoffen worden door het lichaam opgenomen en blijken ontstekingsremmende effecten in het lichaam te hebben, zoals verlaging van de productie van ontstekingschemicaliën en verlaging van de activiteit van ontstekingscellen.

Groente

Courgette is een zeer caloriearme groente, met slechts 32 calorieën per 100 gram. Daarmee is het een minder calorierijke groentekeuze dan wortelen en bonen. Hoewel courgette alleen niet zal leiden tot gewichtsverlies, kan het worden gebruikt in een gezond dieet met een juiste calorieën verdeling om te helpen kilo’s af te vallen.

Zucchini levert ruime hoeveelheden kalium, een mineraal dat je hart beschermt. Kalium is een elektrolytisch mineraal dat aanwezig is in de vloeistof rond je cellen en dat helpt je bloeddruk te regelen, je hartslag op peil te houden en je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Een verminderde inname van kalium kan het risico op hartziekten verhogen, terwijl een verhoogde inname kan helpen het risico te verlagen.

Conclusie

Met courgettesoep kun je meer courgette in jouw dieet opnemen en profiteren van alle prachtige gezondheidsvoordelen die deze heerlijke zomergroente te bieden heeft. Behalve dat het een caloriearm voedingsmiddel vol vitamine A en C is, kan courgette volgens onderzoek helpen de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte te verlagen. Bekijk het assortiment van Sapje op de website voor alle drankjes en soepen. 

Uit de krant