Afbeelding

De kosten van de opleiding tot bewindvoerder

Advertorial

Opleidingen zijn nou eenmaal niet de goedkoopste uitgaven die je doet in het leven, toch zijn het wel echte investeringen. Je doet een investering in je toekomst en uiteindelijk zul je er ook veel voor terugkrijgen als je de uitgave doet. Daarbij als je de opleiding doet dan wil je het ook echt. Je investeert dus ook in iets wat je echt leuk vindt.

Waar bestaat de opleiding uit?

De opleiding is op basis van digitale leerstof. Je hebt dus niks te maken met dikke boeken die je steeds moet doorlezen. De opleiding is ook eigenlijk vooral gefocust op de praktijk dan de theorie. Je bespreekt en behandeld dan casussen zoals je ze ook in het werkveld kunt verwachten. Zo word je zeker goed voorbereid voor de praktijk.

Er zijn diverse onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding. Dat zijn twee fasen van bewind waar een cliënt in kan zitten. Dat zijn de aanmelding en intake en je hebt nog de uitvoering en beëindiging. Beide duren twee dagen. Dan heb je het onderwerp schulden, die duurt maar één dag. Als laatst heb je nog contact, gedrag en professionele betrokkenheid. Die duurt ook twee dagen.

Uiteindelijk als je alles gehaald hebt krijg je een certificaat. Let wel op er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen als je bewindvoerder wilt worden. Je moet minimaal een havo of vwo diploma hebben, of je moet een passende HBO diploma hebben voor deze opleiding. Wat ook nog kan is dat je een verklaring hebt van een oud werkgever die aangeeft dat je twee jaar lang voor minimaal 24 uur per week de bewindvoerders werkzaamheden hebt verricht. Hier lees je alles over de kosten van de opleiding bewindvoerder.

Wat doet Hoffelijk?

Hoffelijk is een instantie die dit soort opleidingen en examens aanbieden. Zij bieden diverse soorten opleidingen aan en bieden ze aan op een manier dat je het makkelijk kan combineren met bijvoorbeeld een baan. Dat is belangrijk omdat ook vele werknemers hier opleidingen moeten doen omdat hun certificaat is verlopen. Op dat moment blijf je daar werken maar moet je dit erbij doen.

Hoffelijk houdt ook alles actueel. Zij willen je graag informeren over de veranderingen binnen het bedrijf en de opleidingen. Het is handig om te weten welke regels zijn veranderd en wat de impact daarvan is op andere. Waaronder dus ook de mensen die een opleiding volgen bij Hoffelijk. De nieuwtjes staan gepubliceerd op de website en de informatie is verteld op basis van blogs. 

Ben je dus benieuwd naar wat er allemaal speelt achter de schermen of wat er allemaal tegenwoordig voor discussies zijn. Lees hier het laatste nieuws van Hoffelijk. Hier vind je dus alle blogs die wij net vertelden.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief