Afbeelding

Zonder gedoe koken op de camping: zo doe je dat!

Advertorial

Ga jij er deze vakantie op uit en steek je jouw camping barbecue of camping kooktoestel aan? Dan wil je natuurlijk voorbereid op jouw vakantiebestemming aankomen. Om te voorkomen dat jouw heerlijke maaltijd in het water valt zijn de juiste kampeer- en kookspullen erg belangrijk. Geen zorgen! Met de onderstaande tips ben jij voorbereid!

Welke gerecht ga jij koken?

Het klinkt natuurlijk logisch, maar van tevoren de juiste gerechten zoeken scheelt je een hele hoop tijd op vakantie. Thuis heb je alle voorzieningen om op zoek te gaan naar makkelijke gerechten. Denk hierbij aan eenpansgerechten of gerechten waar weinig ingrediënten voor nodig zijn. Denk ook aan jouw vakantiebestemming: welke ingrediënten vind je hier wel of niet?

Koken op gas: doe het veilig

Als je buiten gaat koken heb je al snel te maken met een gasfles of een gascartridge. Als je niet teveel gewicht wilt mee nemen naar jouw vakantiebestemming zijn gascartridges een goede keuze. Deze zijn namelijk lichtgewicht en nemen niet veel ruimte in beslag. Vergeet ook geen gasdrukregelaar mee te nemen om de gasvoorzieningen aan te sluiten aan jouw BBQ of kooktoestel.

Welke camping BBQ steek jij aan?

Nu we het toch over koken op gas hebben… Welke camping BBQ neem jij mee naar jouw vakantiebestemming? Er zijn vele soorten en maten camping barbecues. Zo zijn er barbecues met of zonder poten, met verschillende opzetstukken voor jouw gerechten en zelfs tafelmodellen. Als je weet welke camping barbecue je meeneemt pas je hier jouw gerechten en gasvoorzieningen op aan. Voorbereiding is het halve werk!

Zit, lig of hang jij tijdens het eten?

Na het nemen van een frisse duik of avontuur op de fiets plof je natuurlijk heerlijk in een luie campingstoel. Daar is vakantie voor! Maar heb je ook aan een campingstoel voor tijdens het eten gedacht? Als je die lekkere maaltijd van de camping BBQ of kooktoestel haalt wil je natuurlijk lekker lang tafelen zonder rugpijn. Neem dus campingstoelen mee met een rechte leuning of een verstelbare variant.

Vind de perfecte kookplek

Als je de camping BBQ of een camping kooktoestel aansteekt wil je natuurlijk niet dat jouw stukjes vlees of aardappels wegvliegen door de wind. Het uitzoeken van de juiste kookplek is daarom erg belangrijk. Als je binnen wilt koken in jouw caravan of tent, gebruik je een elektrisch apparaat. Kook je op gas? Dan is het belangrijk dat je buiten gaat staan. Om te voorkomen dat je last hebt van de wind is een windscherm of kleine partytent ideaal!

Klaar om op de camping een heerlijke maaltijd klaar te maken, zonder gedoe? Als je nadenkt over de plek waar je gaat koken, hoe je gaat koken en wat je op jouw camping barbecue gaat neerleggen moet het goed komen. Oja! Vergeet ook niet de gasflessen te checken op een benodigde keuring en de gasdruk van jouw camping apparaat!

Uit de krant