Afbeelding

Dit is het moment om te investeren in LED lampen

Advertorial

Niemand houdt van te veel betalen. Er is een hoop dat je zelf kunt doen om je vaste lasten omlaag te brengen. Dat loont. Zeker nu. Wanneer je een rondje doet door je woning, zul je als je kritisch kijkt al snel ontdekken dat er best veel is dat je kunt doen om te besparen op je energie. Besparen op je energie betekent het milieu ontzien én besparen op kosten. Mocht je nog twijfelen over hoe en wat: dit is hét moment om het te doen. Investeer bijvoorbeeld eens in LED lampen door je hele huis.

Energie wordt niet bepaald goedkoper

De meeste mensen schrikken zich momenteel rot wanneer zij naar de energierekening kijken. Die wordt er bepaald niet lager op. De vooruitzichten zijn ook niet zodanig dat je op korte termijn een financiële meevaller hoeft te verwachten. De energieprijzen heb je natuurlijk niet in de hand. Natuurlijk kun je kritisch kijken naar het contract met je energieleverancier. Maar aan stijgende energieprijzen kun je als consument weinig doen. Wat je wél kunt doen, is kritisch kijken naar je eigen energieconsumptie. Dat is niets dat lang niet iedereen de afgelopen jaren gedaan heeft. En dat terwijl het nut eigenlijk nog nooit zo groot is geweest als nu. Dat de energieprijzen zo hoog zijn, is op geen enkel manier een voordeel. Maar het biedt je wel de mogelijkheid om zelf echt een verschil te maken.

LED lampen door heel het huis

Eén van de manieren om echt te besparen, is door te zorgen voor LED lampen door heel het huis. Want LED lampen kun je vrijwel overal gebruiken. Dit kan een flinke hap schelen op je energierekening. LED lampen zijn namelijk veel zuiniger dan gloeilampen. Zelfs nog een flink stuk zuiniger dan de meest spaarzame spaarlampen. Bovendien is het een investering die zichzelf in meer dan één opzicht terugverdient. Want ja, de aanschafprijs van een LED lamp ligt hoger dan die van een gloei- of spaarlamp. Maar de levensduur is ook een stuk langer. Uiteindelijk bespaar je met LED ook op de aanschafkosten.

Nog meer slimme investeringen die je kunt doen

Investeren in LED lampen is een laagdrempelige manier om energie te besparen. Iedereen kan het doen. Er zijn nog meer manieren waarop jij jezelf aan een lagere energierekening kunt helpen. Enkele voorbeelden van eenvoudige maar doeltreffende investeringen zijn: waterbesparende kranen, een slimme thermostaat, tochtstrippen op de deuren, apparatuur die aan vervanging toe is vervangen door energiezuinige apparaten en het installeren van een waterbesparend toilet. Zeker in oudere woningen in Diemen en omgeving zul je nog lang niet al deze maatregelen aantreffen.

Koop je LED lampen online

Heb jij interesse in LED lampen? Koop deze dan snel en eenvoudig online. Je kunt de meeste lampen 1:1 vervangen door exemplaren van LED. Kijk bijvoorbeeld hier eens voor een breed aanbod aan LED lampen. Je vindt er alle verschillende soorten. Natuurlijk heb je anno nu ook ruim voldoende keuze uit verschillende vermogens en kleuren licht. LED hoef al lang niet meer kil te zijn.

Uit de krant