Afbeelding

Zakelijke rekening openen voor zzp’ers: dit is waarom!

Advertorial

Een zakelijke rekening voor je eigen onderneming biedt gemak en luxe in veel opzichten. Dingen waar je al bonnetjes sorterend en door je bank-app speurend niet aan denkt. Maar nu dus wel. We leggen aan de hand van drie situaties uit waarom een zzp rekening openen zo handig, fijn, makkelijk en professioneler is. 

Alles netjes gescheiden

Je zit op een vrije dag lekker een vakantie te boeken, wil betalen en ziet in de app dat een klant nog steeds niet betaald heeft, ondanks herhaalde verzoeken. Dan moet je een herinnering in je telefoon zetten en ga je je weer druk maken of de klant überhaupt wel wil of kan betalen. Je piekert over een aanmaning op passende toon, of zelfs een geschikte deurwaarder. Weg vakantiestemming. Had niet gehoeven, want met een zakelijke rekening word je louter met dit soort zaken geconfronteerd als je aan het werk bent. Niet dat wanbetalers dan niet bestaan, maar voor de rust in je hoofd is het beter om werk en privé gescheiden te houden - ook voor zzp’ers. En andersom - tijdens je werk niet hoeven zien dat een weekendje Maastricht achteraf wel erg duur is uitgevallen - werkt dit ook zo. 

De boekhouder wil overzicht hebben

De tijd dat je met mappen vol paperassen en paperclips en een oude plastic tas met bonnetjes op de fiets naar je boekhouder ging, is voorbij, maar nog steeds kan een en ander overzichtelijker gemaakt worden. Je bent de eerste niet die een slordig vormgegeven Excel-bestand met cijfertjes en ontbrekende informatie bij het rekenwonder op de digitale deurmat achterlaat. Het scheelt een hoop kopiëren en plakken als je met een druk op een knop een pdf-bestand van je zakelijke inkomsten en uitgaven downloadt en dat aan de boekhouder mailt. Hij zal je dankbaar zijn en sneller kunnen werken. Dat scheelt eveneens in kosten. 

Geen verwarring meer, wel een professionelere uitstraling

Nog zo’n situatie: je staat de week van je af te dansen in een strandtent, wilt net een Instagramwaardige foto maken van de ondergaande zon, en dan zie je dat die ene klant geappt heeft: “Zeg, sorry dat ik stoor, maar ik moet het geld overmaken op de rekening van Piet Pieters uit Eindhoven, klopt het dat jij dat bent? Jij hebt toch mijn dakkapel gebouwd?”. Irritant, dat sowieso, maar het was tevens professioneler geweest als je bovenaan de factuur het nummer van een zakelijke rekening kon zetten. Met daarboven het logo van Piet Pieters’ Bouwbedrijf, voor al uw bouwklussen. Staat netter, en scheelt een hoop verwarring.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief