Afbeelding

Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine

Advertorial

Is het tijd voor een nieuwe wasmachine? Dan zijn er een aantal factoren waar je tijdens je zoektocht op moet letten. Zo weet je zeker dat je een wasmachine vindt die aansluit op jouw behoeftes op het gebied van wassen. We hebben hier de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Het vulgewicht

Bij iedere wasmachine wordt er aangegeven wat het vulgewicht in kilogram is. Voor een huishouden met twee personen heb je aan een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram meer dan genoeg, terwijl je met een huishouden van drie of vier personen beter voor 9 kilogram kan kiezen. Houd daarbij ook rekening met andere factoren. Als je bijvoorbeeld vaak grote dingen wil wassen, zoals gordijnen of dekbedden, heb je ook een grotere wasmachine nodig.

Het energielabel

Sinds januari 2021 zijn alle nieuwe wasmachines voorzien van een energielabel tussen A en G, waarbij A het meest zuinig is. Een wasmachine met energielabel A kan er jaarlijks voor zorgen dat je flink bespaart op je energiekosten, over de gehele levensduur van het apparaat kan dit bedrag oplopen tot honderden euro’s.

Het geluidsniveau

Denk voordat je een nieuwe wasmachine koopt ook altijd na over waar je deze gaat plaatsen, want dat is belangrijk voor het geluidsniveau. Bij een wasmachine wordt dit altijd uitgedrukt in dB, waarbij alle wasmachines met een geluidsniveau onder de 71 dB als extra stil worden gezien. Deze kun je dus gemakkelijk naast je slaap- of werkkamer plaatsen zonder dat je last hebt van het geluid.

Het aantal verschillende wasprogramma’s

Iedere nieuwe wasmachine heeft verplicht een eco 40 60 programma, maar andere wasprogramma’s kunnen verschillen. Denk altijd goed na over wat voor soort wasgoed je hebt. Als je bijvoorbeeld vaak sportkleding wil wassen, is het handig als je daarvoor een speciaal programma hebt. Zo zorg je ervoor dat speciale kleding langer mooi blijft.

Het aantal extra functies

Vooral nieuwe wasmachines zijn uitgerust met extra functies die het gebruiksgemak aanzienlijk kunnen vergroten. Als je een wasmachine met een optie uitgestelde start hebt, kun je het apparaat bijvoorbeeld laten draaien in de daluren van je energieleverancier, waardoor je op de kosten kunt besparen. Ook een kledingbeschermende trommel en automatisch wasmiddeldosering kunnen heel handig zijn als je ervoor wil zorgen dat je kleding altijd schoon uit de trommel komt.

Als je goed over al deze factoren nadenkt, zal je altijd een wasmachine vinden die bij je past. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is kijken welke de beste is. Voor een top 5 met de beste wasmachine van dit moment kijk je op https://wasmachine-info.nl!

Uit de krant